Facebook In english
2019201820172016201520142013 

Tuffa utmaningar i Hansen Caravan Trophy

2018-07-12
Peter Hansen på Hansen Caravan, som stod bakom onsdagens tävling, var stenhård. Tre riktigt tuffa krav ställde han på deltagarna i dagens kamp. Dels måste man kolla in husbilarna vid tee inifrån, dels ta för sig av fika och bulle han bjöd på och dels se till att ha kul på banan. Ja, det är bara att bita ihop och kämpa när man ställs inför sådana oehörda utmaningar. Och till arrangörens stora glädje ställde deltagarna upp på detta utan knorr, även om man här och var kunde notera viss besvikelse på den egna förmågan att spela golf i linje med förväntningarna.

Men några som lyckades över förväntan var Mårten Forslund och Peder Kai-Larsen, som tillsammans skrapade ihop imponerande 48 poäng i lagtävlingen. Det räckte precis till en förstaplats, för strax bakom kom Erik Hedin och Jonas Hammarstedt med en poäng mindre. Tredjeplatsen knep Karin Lundin och Cai Alfvén på 46 poäng.

På morgonen var det i princip vindstilla. Att då ganska tidigt få möjlighet att ge sig på utmaningen ”Längsta Drive” på åttonde hålet var lite av en fördel, eftersom det senare på dagen blåste upp en västlig vind rakt in i ansiktet. Det tog Per Karlsson väl vara på, och fick till en pärla på sisådär 275 meter. (Det kom ingen mer notering på den lappen.) Bland damerna var det Eila Eskola som slog längst. Som kuriosa kan nämnas att vissa personer besitter förmågan att prestera som bäst när det verkligen behövs. Till exempel Jenny Svedberg, som har sitt namn med både på ”Närmast Hål”- och ”Längsta Drive”-listan. Imponerande.
 
Ett stort tack till Olle, Kjell och Leif i Tävlingskommittén, som tillsammans med Peter Hansen, ordnade detta under ledning av Bengt Norén.