Facebook In english
2019201820172016201520142013 

NÅGRA ORD FRÅN DEN NYA ORDFÖRANDEN!

2018-01-16

God Jul Wäsby-golfare!

Pudersnön har just lagts sig över golfbanan när jag skriver detta och kanske kan barnen hoppas på en vit jul. Det ordförandeskap jag just klivit på fyller mig med stor ödmjukhet och jag är både tacksam och rörd för det förtroende ni visat mig. Att få ta över efter vår nestor Roland Visén känns också fint och speciellt. Wäsby Golf är lite av en oslipad diamant i mina ögon. Jag ser enorma möjligheter. Vi har en fantastisk anläggning som konkurrerar med de allra bästa i Stockholmstrakten, men som inte alla känner till. ”En doldis”, skulle man kunna säga. Vill vi bli ”en kändis”? Med några insatser här och där skulle vi kunna lyckas. Men som sagt, vill vi?

Vad är det bästa med Wäsby Golf?
Först och främst har vi en mycket välskött och bra bana, som alltid håller hög kvalitet om inte vädrets makter sätter käppar i hjulen, förstås. Men det fina är att vi inte nöjer oss med det. För varje år tar vi rejäla kliv framåt, med banförbättringar som höjer spelglädjen. Vår fina personal, vår mysiga klubbhusmiljö, shoppen med sitt breda utbud och sina härliga medarbetare och slutligen den välbesökta restaurangen bidrar alla till en helhet som vi kan känna oss väldigt stolta över. Egentligen är jag skeptisk till alla ryggdunkningar vi ger oss själva. Stämmer det här verkligen? Är vår anläggning verkligen så bra? Men det brukar räcka med att spela på lite andra banor så pulvriseras tvivlet. Det dröjer inte länge förrän man konstaterar att det är sällan som man blir avundsjuk och väldigt ofta som man blir stolt över Wäsby Golf. Jag ser fram emot att få hjälpa till att putsa och polera på den här diamanten.

Vad ska vi göra?
Det finns områden med utvecklingspotential, även om helhetsintrycket är toppen. Två exempel är juniorverksamhet och träningsmöjligheterna. Jag tycker aldrig att klubben är så härlig som när det är knökfullt med barn på rangen, och man hör skratt och stoj från sexhålsbanan. Vår junior- och elitverksamhet har dock hamnat lite på efterkälken på senare tid (bortsett från förra året) och det är dags att ta tag i det på allvar.

En annan önskvärd utveckling är att förbättra våra träningsmöjligheter. Vi har en jättebra driving range (som nu kommer att bli ännu bättre, med nya mattor, fler regnskydd, grästee och bunkrar). Vi har två ordentliga puttinggreener och vi har en inspels-green. Men vi saknar fortfarande ett bra träningsområde för pitch och chip med egna bollar, mot olika mål, på olika avstånd. Långa inspel. Om man jämför med Lanna Golf i Örebro, eller Halmstad ligger vi en bit efter. Och snart kommer Österåker sätter ribban för norra Storstockholm. Något liknande skulle vara trevligt att få till. Kan vi skapa en livfull junior- och elitverksamhet och dessutom bra träningsmöjligheter att utvecklas som golfare, kommer vi inte bara att locka fler nybörjare till oss. Vi kommer troligen också att attrahera hårdsatsande ungdomar som vill vara på en anläggning med bra förutsättningar.

Det här är bara två av mina drömmar. Det finns många fler. Wäsby Golfs dolda adelsmärke genom åren har dock varit att vi utvecklas i takt med vad vår ekonomi tillåter. Inga spektakulära, äventyrliga och kostsamma satsningar. Det tycker jag är klokt och det vill jag fortsätta att bidra till.

Vem är jag då?
Golfnörd. Började med spelet i mitten på 80-talet på Ågesta. (Första golflektionen tog jag av ett pro vid namn Thorbjörn Antevik!) Varit med i Wäsby Golf från början, faktiskt sen innan själva banan fanns. Tränar envetet för att sänka min handicap från 10. Det går ”så där”… Jag satt i styrelsen och var ordförande en bit in på 2000-talet bland annat när vi byggde restaurangen och expanderade vår driving range.

Jag har jobbat i ca 30 år på Marabou i Väsby både med produktutveckling, marknadsföring och näringspolitik. De senaste decennierna med hållbarhetscertifiering av kakaobönor, kaffebönor (Gevalia) och palmolja.

Sedan ett par år är jag fristående konsult med fokus på hållbarhet för livsmedelsråvaror och speciellt palmolja. Jag bor i Brunnby-Vik och är gift med Ninna, som är mamma till vår nioåriga grabb Victor. Jag har tre barn sedan tidigare varav de båda äldsta, Lisa och Felix, nog är bekanta till utseendet, för de har från och till jobbat på Wäsby Golfrestaurang.

Ninna och jag köpte segelbåt för sex år sedan. Väldigt dumt, egentligen, när man är golfnörd. Men vindstilla, molnfria sommarmorgnar i ytterskärgården är obetalbara. Så vi försöker få tid till bådadera.

På senare år har jag engagerat mig i kommunalpolitiken och är med i Centerpartiet i Upplands Väsby. Jag sitter som ledamot i Utbildningsnämnden. Det är den som spenderar ungefär hälften av de dryga två miljarder kommunalskattekronor vi betalar in i Väsby. Det är ett intressant uppdrag, men en utmaning att sätta sig in i när man bara sysslar med det på fritiden. Glädjande ändå att skolresultaten i Väsby äntligen är på väg upp.

Snart är nästa år här och jag ser verkligen fram emot att få kavla upp ärmarna och hugga i. Tillsammans ska vi nog få den här diamanten att börja gnistra.

Tills vi ses på klubben nästa år, önskar jag er alla en RIKTIGT GOD JUL!

Anders Carne anderscarnejusterad(1).jpg