Facebook In english
2019201820172016201520142013 

KRÖGARNS 2017 - en riktig golffest!

2017-06-07
Vilken strålande dag det blev i går på Krögarns som ju gick av stapeln på självaste nationaldagen!

En riktig folkfest med svenska flaggor, ballonger, guldmedaljer till pristagare, diverse lagklädsel i blått och gult men även andra härliga kläd- och hattkonstellationer.

Inte mindre än 188 spelare kom till start denna kristallklara sommardag och inbjöds till en golffest som pågick från morgon till kväll.
Formatet på dagens tävling var 4-mannalagsscramble och alla lagen var taggade till tusen. Resultaten blev så klart därefter: strålande.

Banpersonalen hade förberett banan på ett oklanderligt sätt och tack vare veckans regn visade sig banan verkligen från sin grönaste sida. Greenerna var i strålande skick och gav alla lag de allra bästa förutsättningar för att sänka sina viktiga puttar. Det bästa resultatet på ett hål blev faktiskt brutto-eagle då laget inte ens behövde använda sina putters för att fullfölja hålet. 2:a slaget på 17:e hålet gick nämligen rätt i koppen! Vrålet från teamet när de upptäckte att bollen var i hål hördes nästan mer än det tunga knallskott som vår banchef Pär startade kanonstartstävlingen med kl 9.

Våra krögare Ulf och Lena hade dukat upp till fest både inne i restaurangen och på den härligt soldränkta terrassen och skratten ljöd långt ut i sommarkvällen efter att tävlingen hade avslutats och alla samlats för en härlig middagsbuffet inför den stundande prisutdelningen.

Sju lag kom på prisplats under denna sprudlande dag:
Det vinnande laget blev inte mindre än Per Karlsson, Johan Lundberg, David Odham och Nicklas Blom på strålande 53,2 slag netto, d v s nästan 19 under par, trots sin låga hcp i bollen: 2,8. Fantastiskt!

Vinnarlaget följdes tätt av ”runner-up”-laget bestående av Peter Berggren, Gunnar Holm, Björn Möller-Claeson och Jonas Lind på 53,6 slag netto. Detta lag stod även för den fantastiska eagle på hål 17 som beskrevs ovan.

2:a-prisplatsen följdes tätt av bronsmedaljörerna Ari Pekola, Mattias Broström, Urban Johansson och Sören Burman på 54,7 slag netto.
På 4:e plats kom Pontus Bruno, Johan Nilsson, Joachim Lichtenstein och Jesper Törnlund på 55 slag, på 5:e plats kom Linus Söderberg, Joachim Good, Adam Söderberg och Mikael Sätermo på 55,6 slag, på 6:e plats kom Martin Daiss, Johan Lindell, Richard Sandsund och Fredrik Sudin på 55,7 slag och sist men inte minst kom Michael Sköldegren, Jacob Selander, Oscar Selander och Niklas Carlsson på 56,7 slag. Vilka resultat!

Under dagen korades även vinnarna av dagens längsta drive på hål 8 och närmast hål på hål 16.
Damernas längsta drive slogs av Malin Pihl på 188 meter och i herrarnas tävling vann Anders Lindström på 243 meter. Ett tufft hål i motvinden som bjöd på många intressanta inspel mot den tufft placerade flaggan kort på green. Närmast hål vanns av Håkan Sandsund som med ett ypperligt slag lyckades hamna endast 63 cm från hålet på det spektakulära 16:e hålet.

Ett varmt tack till Lena och Uffe som med sina samarbetspartners stod för denna sommarfest!
Ett innerligt tack till vår banpersonal och till Caarina, Leif, Bengt och Raimo i tävlingskommittén som tillsammans med klubbchefen lotsade runt alla deltagarna på banan under dagen, samlade resultat och bjöd på trevnad för alla deltagarna.
Stort tack till Micke och hans gäng i shop och reception som på sedvanligt trevligt sätt tog emot alla deltagarna under dagen.

Härligt med sommargolf på Wäsby Golf – keep swinging!