Facebook In english
2019201820172016201520142013 

ICA KVANTUMSLAGET INLEDDE ÅRETS TÄVLINGSVECKA!

2017-07-10
Vilken härlig uppslutning under tävlingsveckans inledningstävling ”ICA Kvantumslaget”!

Totalt 117 spelare kom glädjestrålande till denna första tävlingsdag där 28 spelare fightades i A-klassen med slagspel från backtee, 48 spelare kämpade i slaggolf i B-klassen och 41 spelare likaså i C-klassen.

Perfekt golfväder med strålande sol och utmanande bris i lagom temperatur och en bana i underbart skick – kan man begära mer? En eloge till vår eminenta banpersonal som på okristliga tider preparerat banan till klanderfri standard.

Stort tack till ICA Kvantum för en fantastiskt fin tävling och till alla som hjälpte till under dagen! Ett stort tack framförallt till BoRune och Jeanette som på sitt härliga sätt representerade ICA, både vid incheckning, under spelets gång och under prisutdelningarna.

Vi riktar ett varmt tack till tävlingskommittén där Leif, Jarl och Bengt höll i spakarna, ivrigt flankerade av Åke och Hans som hälsade alla välkomna till första start på sitt sedvanliga varma och trevliga sätt. Att Leif skulle försöka flyga med det uppspända tältet - likt ”Emils Ida” då hon blev hissad upp i flaggstången någonstans i Småland - gjorde tävlingskommitténs insats till något utöver det vanliga i dag.

Tack till Nellie, Jacob och Andy som samtliga bidrog till en härlig stämning redan vid betalningsögonblicken i reception och shop och tack till hela vår härliga restaurang- och kioskpersonal som såg till att alla deltagare kunde njuta av god mat och dryck under hela dagen.

Roligt att se att några av våra deltagare även testade SKODAS bilar efter sin runda. Har du inte testat dem ännu finns chansen under hela veckan. Du hittar dem mitt i vår härliga trädgård mellan kl 12 och 16 varje dag till och med lördag.

Vi kan även konstatera härliga tävlingsresultat under dagen och avfyrar härmed ett fyrfaldigt leve för alla vinnarna:
A-klassen vanns av Jonas Nilsson Huvudstadens GK på fina 70 slag netto, tätt följd av hemmaspelaren Anders Spångberg på 71 slag netto och därefter inte mindre än fyra spelare på 72 slag netto där hemmaspelaren Per Karlsson till slut knep bronsmedaljen.
B-klassen vanns av Jonas Hammarstedt från Wäsby GK på formidabla 65 slag netto, hela fem slags marginal till tvåan och tillika hemmaspelaren Jan Åhl på 70 slag netto och trean Roland Nilsson, även han från Wäsby GK och ett resultat på fina 70 slag netto.
C-klassen vanns av vår hemmaspelare Anders Hammarstedt (kan B-klassens och C-klassens vinnare vara släkt månntro?) på strålande 68 slag netto, hela tre slag före dagens ”runner-up” från Wäsby, Niklas Good, på 71 slag och trean Heléne Lindberg, även hon hemmaspelare och med samma goda resultat på 71 slag netto.

Närmast Hål-tävlingen blev en spännande tillställning till den svårplacerade flaggan strax över bunkern på spektakulära hål 16: Karin Lundin vann damklassen (9mt från flagg) och den spelare, som verkligen levde upp till sitt efternamn i dag, Niklas Good, knep vinsten för herrar (2,27mt från flagg).

Härligt spel från samtliga pristagare…vilket bådar gott inför morgondagens trevliga fortsättning. En eloge till er alla – tack för i dag – vi ses i morgon…på Titleist Trophy då vi både har tävling, demoevent på putting green och demoevent på driving range – keep swinging with Titleist!