Facebook In english
2019201820172016201520142013 

GOLFENS DAG - EN RIKTIG FEST FÖR BARN OCH VUXNA!

2017-05-20
GOLFENS DAG PÅ WÄSBY GOLF - VILKEN UNDERBAR DAG PÅ ALLA SÄTT!

Vi slog upp portarna kl 10 i går för alla besökare som ville prova på vår fantastiska sport som faktiskt förenar flera generationer på ett sätt som inte finner motstycke någon annanstans inom sporten. Att vara tillsammans ute i friska luften och i den vackra naturen och ha roligt och tävla tillsammans - kan det egentligen bli bättre?

Våra båda banor John Deere och Nibble var fullbokade hela dagen med erfarna golfare och i vår vackra trädgård, på stora putting-greenen, i golfstudion, på rangen och på korthålsbanan O'boy var det full aktivitet från första början till avslutningen med sista prisutdelningen kl 16. Barn och vuxna i en härlig blandning som med skratt, stoj och stor entusiasm provade på både puttning, svingträning, scrambletävling på korthålsbanan och test av sving och fina gamla klubbor i golfstudion.

Vi beräknar att vi tog emot ca 180 nyfikna besökare i alla åldrar från 3 månader till ca 80 år, med huvudvikten på barn. Fantastiskt roligt att se hur barn som aldrig provat på golf förut helt plötsligt visade sina föräldrar och mor- och farföräldrar hur man ska göra när man puttar och slår!

I klubbtältet höll vi informationsmöten för alla nyfikna besökare och korvtältet blev välbesökt mellan varven. Kluriga quiz-frågor fick besökarna att besöka alla de trevliga stationerna.

Vi riktar ett särskilt varmt tack till våra fantastiska samarbetspartners som gjorde dagen ännu mer speciell för både besökare och medlemmar: vår nya samarbetspartner SKODA INFRACITY som bland annat sponsrar juniorverksamheten och som med sympatiska Victor och Emma lotsade besökarna in i den alltmer miljövänliga och bekväma bilbranschens värld genom provkörningar hela dagen, ALLT I STEN med ständigt leende Denis och Nima som svarade på frågor kring sten- och grässättning och som på ett mycket fint sätt arrangerade en rolig puttningstävling där den knepiga långputten förärades med 1 000kr till Barncancerfonden om den sänktes (vilket Åke lyckades med - grattis!) och HANSEN CARAVAN med vår trevlige partner Peter Hansen i spetsen som guidade runt sina besökare genom en liten quiz i sin fina husbil och husvagn som fanns parkerade mitt i trädgården. Fina band knöts även mellan dessa samarbetspartners, vilket vi är mycket glada för!

Många nyfikna besökare kikade på vår fina maskinpark från John Deere och vår banchef Pär och biträdande banchef Erik svarade tålmodigt och leende på alla frågor kring maskinskötsel, banskötsel och trädgårdsskötsel. Perfekt timing även när en besökare undrade "hur i all världen gräset kunde bli så platt på putting-greenen" och vår banpersonal just då kom för att välta putting-greenen för att göra puttningstävlingarna extra roliga med sina kluriga unduleringar.

Korv- och safttältet gick varmt under dagen, likaså besöken uppe i vår fina restaurang. Chokladmedaljerna som delades ut till både barn och vuxna vid de olika prisutdelningarna uppskattades mycket. John Deeres leksaksmaskiner blev en riktig hit och uppskattades både av barn och vuxna.

Men NU över till alla bilderna från dagen. En bild säger mer än 1000 ord, brukar man säga. Så nu låter vi bilderna tala för sig och riktar avslutningsvis ETT VARMT TACK till er alla som kom till oss på Wäsby Golf och ett INNERLIGT TACK till er alla som bidrog till att möjliggöra denna dag och göra den till vad den blev - en folkfest för barn, ungdom och vuxna! Ett särskilt varmt tack till Bosse, Lisbeth, Fred, Christina, Kjell, Agneta, Matts, Rose-Marie och Hans för en rolig puttningstävling, till Pär, Erik och Jimmy för uppvisning av maskinparken och preppning av banorna, Micke, Tobbe, Rolf, Erika, Jacob, Max, Andy, Linn & Nellie med juniorgänget för att de tog hand om besökarna i studion, i shopen och på korthålsbanan och Katrin, Solweig och Erika för all informationsservice till besökarna och sist men absolut inte minst, till Lena & Ulf med personal som gjorde besökarna glada med sin goda korv och sin goda mat i restaurang och kiosk. Vi funderar även på om inte härlige Fred borde ingå i tränarteamet på klubben eftersom han så skickligt lärde Lupa från Nicaragua, som aldrig någonsin hållit i en golfklubba tidigare, att putta så bra att hon vann puttningstävlingen på 13 slag på eftermiddagen (5 svåra hål!). Vi tackar naturligtvis även maskoten och vakthunden Wilma som på ett ypperligt sätt höll ordning på alla besökare på putting-greenen.

KEEP SWINGING PÅ ER, TREVLIG SÖNDAG OCH VARMT VÄLKOMNA TILLBAKA TILL WÄSBY GOLF, ALLA NI NYFRÄLSTA GOLFARE!